Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes zwarte knoflook, in stukjes gesneden
  • 1 kleine ui, fijn gesneden
  • 50 gr doperwten (diepvries)
  • Zout en peper
  • 100 gr Arborio rijst
  • 300 ml groentebouillon
  • 25 gr roomboter of plantaardige boter
  • 6 groene asperges

Bereiding:

Doe de olijfolie in een hete pan en voeg de zwarte knoflook en ui toe. Breng op smaak met wat zout en peper en fruit dit 2 minuten lang op hoog vuur, voeg dan de bevroren erwten en asperges toe en meng alles door elkaar. Voeg nu de rijst toe en de bouillon in gedeeltes, ongeveer in 3x. Steeds als de bouillon is opgenomen voeg je weer wat meer toe. Het eindresultaat is een romige risotto, dus zorg er voor dat het niet uitdroogt. Voeg genoeg bouillon toe. Als laatste voeg je de boter toe en meng je alles nog eens door elkaar.