Ingrediënten:
1 el olijfolie
1 rode ui, fijn gehakt
2 tl zwarte knoflookpuree
1 grote wortel, in stukjes gesneden
2 aardappelen, in blokjes
100 gr champignons, gesneden
50 gr doperwten, diepvries
1 tl tomatenpuree
100 ml rode wijn
1 el bloem
300 ml tomatenblokjes uit blik
2 l groentenbouillon
1 laurierblad
1 tl paprikapoeder

Bereiding:
Doe de olie in een grote pan en begin met het fruiten van de ui met de zwarte knoflookpuree. Voeg na 2 minuten de wortel, aardappelen en champignons toe. Breng op smaak met zout en peper en bak het geheel nog 5 minuten. Voeg nu de bevroren erwten, de tomatenpuree, rode wijn en bloem toe. Meng alles door elkaar en bak het nog eens 3 minuten. Als laatste voeg je de tomatenblokjes, groentenbouillon, het laurierblad en paprikapoeder toe en zet je het vuur lager. Laat het een uurtje pruttelen en schep het in een diep bord.