Alles over
Hippocreates

Het begon allemaal toen Anne Kuperus in 2009 een artikel las in de New York Times. Een Zuid-Koreaans product met een nieuwe smaak en zonder knoflookgeur, maar met alle gezonde eigenschappen van gewone knoflook.

Omdat hij gek is op koken besluit hij om een kilo naar Nederland te halen. Nadat hij het zelf heeft geproefd, gaat hij er mee langs de restaurants in zijn stad Leeuwarden en de chefs worden dolenthousiast van de smaak.

Zo brengt hij zwarte knoflook naar Nederland. Van sterrenrestaurants breidt het verder uit naar andere restaurants, delicatessenwinkels en supermarkten.

Inmiddels wordt de zwarte knoflook geëxporteerd naar vele landen in bolvorm, gepelde teentjes, puree, poeder en granulaat. Ook in de industrie wordt het gebruikt als smaakmaker in sauzen, marinades en kruidenmixen.

Zwarte knoflook is een product dat past bij de voedseltrends van deze tijd. Een natuurlijke smaakmaker met veel gezonde eigenschappen dat uitstekend past in een vegetarisch of vegan dieet.

Geïnspireerd door Hippocrates zijn uitspraken als:
“Let food be thy medicine and medicine thy food” en “Everything in excess is oppossed by nature” is Hippocreates geboren.

Met Hippocreates wil Anne een bijdrage blijven leveren aan de voedselindustrie met producten die een gezonde en duurzame levensstijl bevorderen. Lekker eten met pure producten zonder toevoegingen.

Daarom heeft hij in 2020 een nieuwe lijn ontwikkelt die qua uitstraling en concept past bij zijn doelstelling.

Ondernemen zit Anne Kuperus al op jonge leeftijd in het bloed

Al op 8-jarige leeftijd gaat hij met een kruiwagen vol peren van de buurman bij de deuren langs in zijn buurt. Dit bleek een groot succes en werd een terugkerend iets als de peren klaar waren voor de oogst. Op zijn 18e begint hij als 1 van de eersten elektrische steps en minibikes uit China te importeren welke hij verkoopt door heel Nederland. Als hij 23 is begint hij met het importeren van zwarte knoflook en schrijft Kuperus Foods in bij de Kamer van Koophandel.

Wist je dat?

  • We leveren over de hele wereld? Onze producten leveren we inmiddels alweer 12 jaar door heel Europa, maar we exporteren ook naar landen in het Midden-Oosten, verre Oosten en Afrika.
  • We al onze producten ook aanbieden in bulk voor industrie, retail, food- en feedservice? Kijk hiervoor op onze Professional pagina of neem direct contact met ons op.

Zit je vol met vragen over zwarte knoflook? Neem dan gerust contact met ons op

Contact