Ingrediënten:
Voor de saus:
– 1 el olijfolie
– 1 teentje knoflook, fijn gesneden
– ½ zwarte ui
– 300 ml passata
– Zout en peper
– 1 tl suiker
– 1 tl gedroogde oregano
– 1 tl gedroogde basilicum
Voor de rest:
– 2 aubergines, in de lengte doormidden gesneden in plakken van een halve cm
– 100 gr geraspte mozzarella
Bereiding:
Doe de olie in een hete pan en begin met het fruiten van de ui en knoflook. Na 2 minuten voeg je de passata toe en maak je het op smaak met zout en peper, suiker, oregano en basilicum. Laat het 5 minuten pruttelen. Bouw de parmigiana di melanzana in laagjes op. Elke laag aubergine wordt gevolgd door een laag saus. Eindig met een laag mozzarella. Bak het 30-40 minuten in een voorverwarmde oven van 180C.