<strong>Ingrediënten:</strong>
Voor de ratatouille:
– 2 el olijfolie
– 2 tl zwarte knoflookpuree
– ¼ rode ui
– 100 gr paprika
– 100 gr courgette
– 100 gr aubergine
– Zout en peper naar smaak
– Gedroogde oregano
– Gedroogde rozemarijn
– Tijm
– 200 ml tomaten passata
– 1 tl suiker
Voor de puree:
– 100 gr aardappelen
– 100 gr zoete aardappelen
– 100 gr wortelen
– 50 gr boter (voor de vegan optie gebruik je kokosolie)
– 50 ml melk (voor de vegan optie gebruik je havermelk)
– Zout en peper naar smaak
<strong>Bereiding:</strong>
Voor de ratatouille:
Doe de olijfolie in een hete pan en begin met het bakken van de zwarte knoflookpuree en ui. Voeg na 2 minuten de groenten toe. Breng op smaak met zout en peper en alle kruiden en bak het nog 10 minuten. Voeg hierna de passata en suiker toe en laat het nog 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
Voor de puree:
Kook alle groenten in een grote pan in zo’n 30-40 minuten gaar. Giet het af en pureer met de boter en melk en breng het op smaak met wat zout en peper.