Ingrediënten:
Voor de BBQ saus:
– 3 el ketchup
– 1 tl zwarte knoflookpuree
– 1 tl sojasaus
– 1 tl gerookt paprika poeder
– 1 tl maple siroop
– 1 tl water
Voor de steak:
– 1 steak van de bloemkool. Snij hiervoor een plak van zo’n 2cm van de bloemkool
– 1 el olijfolie
– Zout en peper

Bereiding:
Breng de bloemkoolsteak op smaak met zout en peper en giet wat olijfolie er over. Bak het in een hete pan, ongeveer 3 minuten per kant. Doe de steak hierna in een ovenschaal. Meng alle ingrediënten voor de bbq saus en smeer beide kanten van de steak hiermee in. Doe de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200C en bak het 10 minuten. Serveer met wat extra bbq saus en geniet.

Voor de BBQ:
Bereid je BBQ voor op direct grillen en breng de temperatuur naar 200C. Rooster de bloemkoolsteak boven de kolen aan beide kanten. Doe de steak hierna in een ovenschaal of op een groenterooster en smeer beide kanten in met de bbq saus.