Ingrediënten:
Voor 1 persoon.

 • 1 el olie
 • 250/300 gr zalmfilet met huid
 • zout en peper

Voor de glaze:

 • 30 gr boter
 • 1 el sojasaus
 • 1 tl zwarte knoflookpuree
 • 1 el honing

Serveer met:

 • gekookte witte rijst
 • limoen
 • verse peterselie
 • sesamzaad

Bereiding:

Doe wat zout en peper op de zalmfilet. Doe wat olie in een hete pan en begin met het bakken van de zalmfilet, eerst op de huid. Bak de filet ongeveer 3 minuten op elke kant en 30 seconden op elke zijkant. Haal de vis uit de pan, maak de pan schoon en begin met de glaze. Doe de boter, sojasaus, zwarte knoflookpuree en honing in de pan en zodra het gesmolten is doe je de zalm weer in de pan en zet je het vuur laag. Lepel de glaze over de zalm, zodat het goed bedekt is. Zodra de glaze ingedikt is en een laag heeft gevormd om de zalm, is het klaar om te serveren.

Garneer met wat sesamzaadjes en peterselie en eet de zalm met rijst.